Strøm i Egersund: så lett kan du redusere strømregningen

I dag finnes det over 400 strømavtaler man kan velge mellom i Norge. Dette er gode nyheter for strømkunder ettersom konkurransen fører til billigere strøm. Samtidig, med så mye å velge mellom, kreves det mye arbeid å finne frem til akkurat den avtalen som er best for deg. For de aller fleste vil det derfor være en god ide å benytte en anbudstjeneste til å spare både tid og penger.

Skarp konkurranse fører til billig strøm for deg

For de som har lyst på billig strøm, men som ikke har lyst til å bruke timesvis på å finne ut hvilken av de rundt 400 forskjellige strømavtalene som passer best, er en anbudstjeneste ofte den ideelle løsningen. Dette er en løsning som egentlig tar bort mye av arbeidet ved bytte av strømleverandør for strømkunden.

I tillegg til dette har du også sjansen til å få bedre avtalevilkår når du setter strømleverandørene opp mot hverandre ved hjelp av en anbudstjeneste. Strømdeals, som er en av landets ledende anbudstjenester, tar seg av dette, i tillegg tillegg til at alt det praktiske rundt skifte av strømleverandør håndteres av Strømdeals.no og den nye strømleverandøren.

Det du trenger å fokusere på er å velge mellom tilbudene du mottar via anbudstjenesten. Tjenesten er helt uforpliktende, og er gratis for strømkunder uansett om man takker ja eller nei til tilbudene.

Om norske Strømregioner

Strømregioner i Norge

Strømregioner i Norge. Kilde: Statnett

Norge er inndelt inn i fem strømregioner. Disse er Øst (N01), Sør (N02), Vest (N05), Midt (N03) og Nord (N04). De forskjellige strømregionene har litt forskjellige priser. Et par typiske tendenser i markedet er at de har særlig billig strøm nord, der mange er fritatt fra merverdiavgift og elavgift, og at det er billigere nettleie i sør og øst der utgiftene med nettet fordeles på mange brukere.

Kraftnettet i Egersund

Det er Enida som er ansvarlige for drift, vedlikehold og utbygging av kraftnettet i Egersund.Du må derfor betale nettleie til Enida dersom du har strømlinje inn til huset. Drifting av strømnett ikke er konkurranseutsatt, så du kan ikke velge nettselskap selv.

 

Det er Enida bestemmer hvor mye du betaler i nettleie, men ettersom drift av kraftnett er et monopol, begrenses hvor høy nettleien kan være av strenge retningslinjer fra NVE. Du finner mer informasjon om nettleie, avgifter, og regulering av nettselskaper på nettsidene til NVE.

Spotpris anbefales av Forbrukerrådet

Forbrukerrådet sine undersøkelser konkluderer med at spotprisavtaler gir billig strøm på lang sikt. Med spotprisavtaler er det nemlig strømkunden som tar på seg risikoen for store svingninger i strømprisen. Spotprisavtaler er derfor mindre risikable for strømleverandører, som dermed kan selge deg strøm til en lavere pris. Ulempen med spotpris er de store prissvingningene.

Fastpris gir lik strømpris hele året

Det kan være vanskeligere å budsjettere og holde styr på utgiftene med en strømpris som er i stadig forandring. Dette problemet løses av fastprisavtaler som garanterer en fast pris per kilowattime for hele avtaleperioden.

Fastprisavtaler kan også brukes til å sikre mot store prisstigninger i strømmarkedet dersom du tror at strømprisene vil stige mye. Kjøper du strøm gjennom en fastprisavtale kan strømleverandøren, dersom uventede prisstigninger forekommer, risikere å måtte selge deg strøm til under markedspris.

Risikoen fastprisavtaler innebærer for strømleverandører gjør at strømleverandørene tar seg mer betalt for disse. Fastprisavtaler har også bindingstid, som betyr at du ikke lett kan avslutte avtalen dersom strømprisene går drastisk ned. Til tross for Ulempene gjør forutsigbarheten at mange likevel foretrekker fastprisavtaler.

Balanser behovene dine bedre med variabelpris

For de som hverken føler at fastpris eller spotpris er rett from dem går det an å prøve en variabelpris-avtale. Dette er en mellomting mellom spotpris og fastpris som kan gi en fin balanse mellom pris, forutsigbarhet og fleksibilitet.

Prisen på variabelpris-avtaler ligger mellom fastpris og spotpris. Variabelpris-avtaler kommer også uten bindingstid slik at man har maksimal fleksibilitet. Man har også god forutsigbarhet med denne typen strømavtale ettersom man får 2 ukers forvarsel før prisen endres.

Finn billig strøm i Egersund

Det er slett ikke uvanlig å spare flere tusenlapper på strøm i året, neste uten å løfte en finger, dersom man bytter strømleverandør gjennom strømdeals.no. Dersom billig strøm i en fart uten stress høres rett ut for deg, start i dag med å fylle ut det enkle skjemaet vårt med informasjonen vi trenger for å matche deg med relevante leverandører som har avtaler i Egersund. Du hører snart fra oss med matchende tilbud.

Fordelene med Strømdeals.no

Fordeler med å bruke strømdeals.no inkluderer blant annet:

  • Spar deg selv bryet med å gå gjennom og samle informasjon om alle avtalene i markedet – vi har allerede gjort dette.
  • Sett deg selv i en god forhandlingsposisjon ved å la strømleverandørene konkurrere om å gi deg billigst strøm
  • Du bestemmer selv om du vil fortsette med et av tilbudene. Tjenesten til strømdeals.no er 100% uforpliktende.
  • Gjør administrasjonen enklere ved å få både strøm og nettleie på samme faktura