Slik finner du billig strøm i Drøbak

De siste årene har strømmen blitt billigere, men ikke alle har benyttet seg av sjansen til å få billig strøm enda. For mange forbrukere i Drøbak er det faktisk strømleverandørene som nyter mest godt av de billige strømprisene.

Det er derfor naturlig at strømforbrukere i stadig økende grad ser seg om etter mer rettferdige alternativer, slik at også de kan nyte godt av den billigere strømmen i markedet. I Drøbak kan man nå lettere enn noen gang finne en bedre og billigere strømleverandør gjennom tjenestene til Strømdeals.no.

Så lett er billig strøm

Dersom du er som mange av strømforbrukerne i Drøbak tenker du kanskje at det å skifte til en billigere og bedre strømleverandør er mye stress. Heldigvis er realiteten det motsatte ettersom det er den nye strømleverandøren din som håndterer det meste rundt byttet. De fleste blir faktisk overrasket når de finner ut hvor lite de egentlig trenger å ta deg av ved bytte av strømleverandør.

På grunn av at prosessen med å bytte strømleverandør faktisk er så enkel er det faktisk valg av strømleverandør mange ser som det som er vanskeligst og mest tidkrevende med å skifte strømleverandør. Heldigvis har dette også blitt mye lettere med anbudstjenester slik som for eksempel Strømdeals.no.

Beinhard konkurranse blant strømleverandører i Drøbak

Konkurransen blant strømleverandørene i Drøbak har tatt seg opp betraktelig de siste få årene. Dette har manifestert seg gjennom introduksjonen av en rekke nye og interessante avtaler som kommer kundene til gode. Kundene kan nå velge og vrake mellom et stort antall avtaler med fokus på pris, fleksibilitet, forutsigbarhet og mye mye mer.

Selv de som har oppdatert strømavtalene sine for ikke så lenge siden anbefales å sjekke markedet for nye tilbud. Ting forandrer seg fort, og bedre avtaler kan være tilgjengelige som ikke var der sist du sjekket. Strømdeals.no er et praktisk sted å sjekke for mange. Anbud via Strømdeals koster nemlig ingenting, og er helt uten forpliktelser.

En annen fordel du nyter godt av med Strømdeals.no er den stive konkurransen mellom strømleverandørene som tilbyr avtaler på Strømdeals. Siden de vet at de vil være i direkte konkurranse med alle de andre leverandørene vi samarbeider med føler de presset på seg til å strekke seg litt ekstra, og gir deg en bedre deal.

Om norske Strømregioner

Strømregioner i Norge

Strømregioner i Norge. Kilde: Statnett

Norge er inndelt inn i fem strømregioner. Disse er Øst (N01), Sør (N02), Vest (N05), Midt (N03) og Nord (N04). De forskjellige strømregionene har litt forskjellige priser. Et par typiske tendenser i markedet er at de har særlig billig strøm nord, der mange er fritatt fra merverdiavgift og elavgift, og at det er billigere nettleie i sør og øst der utgiftene med nettet fordeles på mange brukere.

Norgesnett A/S og nettleie i Drøbak

Det er Norgesnett A/S som har ansvaret for strømnettet ditt i Drøbak. Det er også av denne grunn du hver måned må betale nettleie til Norgesnett. Det er det lokale nettselskapet som du gjennom nettleien betaler for å drifte, vedlikeholde og bygge ut strømnettet i området ditt.

Det er kun Norgesnett som har konsesjon fra staten til å drifte nettet i drøbak, og ettersom selskapet har en monopolsituasjon er det begrenset av staten hvor mye selskapet kan tjene på nettleien. Fra og med 1. Oktober 2020 kuttet for eksempel Norgesnett nettleien med rundt 5% i gjennomsnitt.

Dette skjedde på grunn av uventet lave driftsutgifter, som gjorde at Norgesnett måtte redusere nettleien for å komme innenfor sin lovlige inntektsramme. Det er NVE som overvåker og gir norske nettselskap rammene for hvor mye de har lov til å tjene på nettleie. På Nettsidene til NVE finner du mer informasjon om nettleie, avgifter NVE sin regulering av nettselskapene.

Billigst strøm over tid med spotpris

De fleste vil alltid ha billigst strøm over tid med spotpris i følge undersøkelsene Forbrukerrådet har gjort. Med en spotprisavtalene følger prisen din markedsprisene på strømbørsen NordPool, og det innebærer dermed nesten ingen risiko for en strømleverandør å ha deg som kunde. Den største ulempen med spotprisavtaler for strømforbrukere er at man blir utsatt for veldig store prissvingninger.

Stabil pris med fastprisavtale

Forutsigbarhet rundt strømprisen kan for mange være nesten like viktig som selve prisen. Det er da en fastprisavtale kan være en passende løsning. Fastprisavtaler gir ikke en strømregning som er like stor hver måned, men du får en pris per kilowattime som holder seg lik gjennom hele avtaleperioden.

For strømleverandører innebærer fastprisavtaler mye mer risiko, og de er derfor naturlig nok en del dyrere for strømkunden. Av samme grunn har fastprisavtaler også bindingstid. Denne bindingstiden betyr at både kunden og strømleverandøren binder seg i avtaleperioden. For mange er forutsigbarhet i økonomien veldig viktig. Selv om fastprisavtaler innebærer både bindingstid og høyere priser er dette fremdeles likevel en populær avtaletype.

Forutsigbarhet og fleksibilitet med variabelprisavtale

Fastprisavtaler er ikke tingen for alle, men det kan være en ting mindre å stresse om i hverdagen dersom man ikke trenger å bekymre seg for å følge med på den daglige strømprisen. Variabelprisavtaler gir deg to uker forvarsel hver gang strømprisen endres. Dette betyr i praksis at du følger de store trendene i markedet, samtidig som du ikke får de daglige svingningene.

I likhet med fastprisavtaler gir med variabel pris deg en viss forutsigbarhet, men til forskjell fra fastprisavtaler kommer variabelprisavtaler som regel uten bindingstid. Du har dermed muligheten til å skifte avtale når som helst dersom du er misfornøyd. Dersom du har variabelprisavtale vil du vanligvis betale en noe lavere pris enn med en fastprisavtale.

Reduser strømregningen nå

Spotprisavtaler, fastprisavtaler og variabelprisavtaler har alle en mengde forskjellige undertyper som har sine unike karakteristikker. Antallet avtaletyper er så stort at det å finne frem til den rette fort kan føles litt overveldende. Strømdeals.no er en av tjenestene du kan bruke for å gjøre dette mye mer lettvint.

Dette er en anbudstjeneste som er helt uforpliktende, og som ikke koster deg noe. Så snart du har fylt ut skjemaet tar vi over og ordner resten. Innen få dager får du en rekke relevante tilbud fra oss. Vi kan ofte spare deg flere tusen i løpet av et år. Hvor lav tror du strømregningen din kan bli?

Fordelene med Strømdeals.no

Fordeler med å bruke strømdeals.no inkluderer blant annet:

  • Spar deg selv bryet med å gå gjennom og samle informasjon om alle avtalene i markedet – vi har allerede gjort dette.
  • Sett deg selv i en god forhandlingsposisjon ved å la strømleverandørene konkurrere om å gi deg billigst strøm
  • Du bestemmer selv om du vil fortsette med et av tilbudene. Tjenesten til strømdeals.no er 100% uforpliktende.
  • Gjør administrasjonen enklere ved å få både strøm og nettleie på samme faktura