Kontaktinformasjon
 • Selskap

  Hafslund Strøm AS (982 584 027)
 • Adresse

  Drammensveien 144, 0277 Oslo
 • Telefon

 • Nettside

  https://www.hafslundstrom.no/strom/
 • E-post

  kundeservice@hafslundstrom.no

Hafslund Strøm

Om Hafslund Strøm

Hafslund er et gammelt norsk selskap som ble stiftet i 1898, og drev allerede fra starten av med vannkraft med sitt første anlegg i Glomma. I dag er strømmarkeds-delen av Hafslund eid av Fortum konsernet som leverer elektrisitet til over 2,4 millioner mennesker i norden. Selv om Hafslund nå er 100% eid av Fortum drives disse selskapene adskilt fra hverandre og konkurrerer i markedet.

Miljøet i fokus

Hafslund er en miljøfokusert bedrift. Tradisjonelt sett har bedriften vært kjent for sin produksjon av fornybar energi gjennom vannkraft, men denne industrien er nå adskilt i en egen forretningsenhet som i hovedsak eies av Oslo kommune. Andre “grønne” områder Hafslund er involvert i er fjernvarme og gjenvinning av avfall.

Produkter og tjenester for privatmarkedet

Hafslund har et stort antall forskjellige avtaler og tilleggsprodukter som gjør det mulig for de fleste kunder å finne noe som passer for seg.

Skredderstrøm

“Skredderstrøm” er et konsept der en måned brukes til å kartlegge forbruket ditt. Etter at en måned har gått vil Hafslund ha innhentet nok data til å kunne fortelle deg hvilken strømavtale som passer best for deg. I den første måneden vil Hafslund ikke legge påslag eller fastbeløp på strømprisen din, og du kan fortsatt fritt velge hvilken avtale du ønsker deg.

Strøm fra Hafslund

Spotpris er den mest populære avtalen hos Hafslund. Dette kommer kanskje av at spotpris i ifølge Forbrukerrådet har vist seg å være det billigste alternativet over tid. Når du kjøper strøm til spotpris fra Hafslund betyr det at du får strømmen direkte til den prisen den selges for på den nordiske kraftbørsen NordPool, med et lite påslag fra Hafslund.

Strøm-avtalen tilbyr et høyere nivå av kundeservice, samtidig som man også har anledning til å bruke papirfaktura dersom man foretrekker det.

webSpot

webSpot er den billigste strømprisen i utvalget til Hafslund. Dette er en avtale som er 100% digital, og man har derfor ikke anledning til å kontakte kundestøtte via telefon. Det er heller ikke mulig å betale denne med papirfaktura.

Direkte variabel

Direkte variabel er en strømavtale Hafslund tilbyr for de som ønsker seg litt mer forutsigbare strømutgifter enn den stadig varierende spotprisen. Direkte variabel strømavtale fra  Hafslund gir kunden en strømpris som følger de grove trekkene i markedet, men gjennom avtalen utjevner leverandøren de store svingningene.

Med Direkte Variabel strømavtale fra Hafslund har man tilgang til full kundestøtte både via e-post og telefon. Man kan også bruke papirfaktura dersom man foretrekker dette. Dersom prisen endrer seg sørger Hafslund for at man får beskjed 2 uker i forveien slik at man har muligheten til å justere forbruket.

webVariabel

webVariabel er en variabelpris-avtale med et kundeforhold som er 100% elektronisk. Dette gjør denne avtalen til en av norges billigste variabelpris-avtaler. Med webVariabel betaler man ingen månedlige fastbeløp, og man har heller ingen bindingstid. Dersom prisen endres vil du informeres 14 dager i forveien om dette via e-post. Denne avtalen forutsetter e-faktura.

Garantipris

Garantipris er en variabelpris-avtale fra Hafslund som garanterer at prisen man får er minst like god som variabelprisen hos 10 utvalgte konkurrenter. Denne avtalen er uten månedlige fastbeløp eller bindingstid. Hver gang prisen forandrer seg vil man som vanlig bli gjort oppmerksomme på dette 14 dager i forveien.

Maksprisgaranti

Med maksprisgaranti fra Hafslund kan man forsikre seg om at prisen ikke går over en viss makspris. Dette er en tilleggstjeneste som man kjøper i tillegg til en spotprisavtale dersom man ønsker seg mer forutsigbarhet og trygghet. Tilleggstjenesten har en fast kostnad, i tillegg til et lite påslag i prisen.

Med maksprisgaranti betyr det at strømprisen din følger markedet mens prisene er lave, men stopper på maksprisen dersom prisen stiger drastisk. Man slipper dermed å bekymre seg for ubehagelige overraskelser med høye priser, for eksempel på vinteren når prisene vanligvis går opp, samtidig som man også kan nyte godt av billig strøm når den er tilgjengelig.

Produkter for bedrifter

Aktiv Bedrift

Er en tjeneste der strømmen din kjøpes inn som del av en aktiv krafthandelsportefølje. strømprisen. Med erfarne kraftforvaltere fra Hafslund som gjør sitt beste for å slå den gjeldende spotprisen kan denne løsningen gi strømpriser som ligger noe under den vanlige spotprisen over tid.

Med aktiv forvaltning betaler man et fastbeløp pluss månedlig strømpris. Oppsigelsestiden for denne avtalen er ett år.

Spot bedrift

Spotpris for bedrifter betyr at bedriften bare betaler markedsprisen pluss et lavt påslag fra Hafslund og et fastbeløp. Dette betyr at man vil oppleve prissvingninger, men at man vil få den beste mulige prisen over tid. Dette er den typen avtale som ifølge Statistisk Sentralbyrå er klart billigst for de fleste kunder over tid.

Trygg Bedrift

En av de tingene bedrifter bekymrer seg over når det gjelder strøm er de store svingningene, særlig på vinterhalvåret da prisene har en tendens til å stige mye, samtidig som man også ofte bruker mer strøm på denne tiden av året for nødvendig oppvarming, belysning og lignende.

Trygg bedrift er en tjeneste fra Hafslund der du får nyte tryggheten av å ha fastpris på vinterhalvåret, i månedene oktober-mars, mens du kan nyte fordelene av billig strøm med spotpris på sommerhalvåret. Denne strømavtalen kommer med ett års oppsigelsestid.

Basis Bedrift

Basis bedrift er variabelpris-avtalen fra Hafslund. Dette er en enkel og grei avtale som er lett å forstå. Med Basis Bedrift følger strømprisen markedet sine svingninger gjennom året, men ikke på en så drastisk og direkte måte som spotprisen. Med basis bedrift har man dermed ingen bindingstid, og strømprisen varierer fra måned til måned.

Individuelle tilbud for storkunder

I Hafslund regnes bedrifter med et høyere forbruk enn 10 GWh som storkunder. Storkunder kan få skreddersydde løsninger som passer perfekt til deres behov. I tillegg hjelper Hafslund med å kartlegge behov og preferanser og gir deg en anbefaling som du kan bruke som bakgrunn for valget ditt.

Elsikker

Elsikker er en smart tilleggstjeneste Hafslund tilbyr til for bedrifter som et tillegg til strømavtalen. Med elsikker tar Hafslund på seg å dekke egenandelen på opptil kr 20,000 på forsikringen dersom brann eller andre skade oppstår på grunn av svikt i de elektriske systemene, lynnedslag eller lignende. Elikker gir også rabatt 20% på kontroll av det elektriske anlegget. Denne tilleggstjenesten har ingen bindingstid.

Hafslund Online Pluss

Hafslund Online Pluss er et verktøy som gjør det lett å forstå detaljene i strømforbruket til bedriften din, slik at du kan finne ut hvordan utgiften best kan reduseres. Med Hafslund Online Pluss har du full oversikt over strømavtalene, og blir varslet dersom unormalt bruk oppstår i bedriften din. Hafslund Online Pluss er en avansert versjon av Hafslund Online.

Ekspress

Noen kan føle det som fryktelig frustrerende å måtte vente på hjelp når de ringer eller kontakter strømleverandøren sin. Hafslund har derfor laget en tjeneste for de som ønsker å sikre seg at de kaster bort minst mulig tid på venting. Denne tjenesten kalles ekspress, og innebærer enkelt og greit at man alltid er prioritert først i køen når man trenger noe.

Som ekspress kunde får man eget telefonnummer og mailadresse til ekspress-teamet som har inngående kunnskap om ekspress-kundene sine bedrifter. Ekspresstjenesten til Hafslund har ingen bindingstid.

Tilleggsfordeler fra Hafslund

Når man kjøper strøm er det bare rundt 30% av kostnadene som må betales til strømleverandøren. De resterende 70% er nettleie og avgifter. Det er plagsomt å måtte betale flere regninger for den samme tjenesten, så Hafslund har ordnet det slik at de aller fleste vil ha muligheten til å også betale disse i en og samme strømregning.

Alle Hafslund kunder har tilgang til gratisversjonen av Hafslund Online. Dette er en praktisk portal som gir kundene god oversikt over strømforbruk og andre kostnader tilknyttet de forskjellige strømmålerne. Man får også oversikt over påløpte kostnader, samt estimerte kostnader frem til neste regning, analyse av om kostnadsendringer skyldes forbruk eller pris.

Alle Hafslund sine privatkunder får en time med gratis strøm per dag der er kunder hos Hafslund. Dette dobles dersom man også bruker Hafslund som strømleverandør på hytta. Dersom man har fritidseiendom er det også mulig å få betale for begge disse eiendommene gjennom en og samme strømregning. I tillegg slipper man månedsavgift på fritidseiendommen.

Hafslund ser opptatt av å ha fornøyde kunder og gir derfor en fornøydgaranti til kundene sine. Dersom du ikke er fornøyd med tjenestene er det bare å si fra, så vil de gi deg påslaget og fastbeløpene tilbake for opptil de tre siste 3 månedene.

Finn beste og billigste strømavtale til ditt bruk!

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Bedrift
 • Borettslag
  1. Beskriv ditt behov

   Ved hjeip av et enkelt skjema forteller du kort hva du er ute etter

  2. Få tilbud fra flere selskaper

   Jo flere selskaper du sammenligner, jo lettere er det å finne det beste tilbudet

  3. Velg det beste tilbudet

   Velg deretter løsningen som passer deg best, til en lavest muling pris

  Gå videre


  • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD   Vår rådgiver sammenligner de biligste og beste strømavtalene og presenterer topp 3 for deg over en telefonsamtale.

   Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på strøm for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD    Vår rådgiver sammenligner de biligste og beste strømavtalene og presenterer topp 3 for deg over en telefonsamtale.

   TILBAKE
   Gå videre

   Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

     Få tilbud på bedre strømavtale