Slik får du billigere strøm i Hønefoss

Nå kan strømforbrukere i Hønefoss en enkel og praktisk måte å redusere strømregningen sin på. Dette er en tjeneste stadig flere ser seg om etter hvert som de blir klar over hvor billig strømmen egentlig har blitt, samtidig som de ser hvor lite av denne utviklingen de har nytt godt av i form av billig strøm fra sine nåværende leverandører.

Billig strøm trenger ikke være vanskelig

Egentlig er det forbausende lite du trenger å ta deg av selv når du skal bytte strømleverandør.

Den nye strømleverandøren din håndterer nemlig det meste av prosessen rundt byttet. Det viser seg at det faktisk for mange er valg av strømavtale som i dag blir sett på som den vanskeligste og mest tidkrevende delen av prosessen med alle de ulike tilbudene som finnes i markedet.

Strømdeals.no gjør denne delen både lettere og mindre tidkrevende for de som er ute etter billigere strøm i Hønefoss. Strømdeals koster heller ingenting, og kommer helt uten forpliktelser. Alt du trenger for å komme i gang med denne tjenesten er  å fylle ut et enkelt skjema, så håndterer vi resten, og kontakter deg med relevante avtaler i Hønefoss som kan gi deg billigere strøm.

Strømleverandører i tøff konkurranse i Hønefoss

En sterk økning i både strømleverandører og tilgjengelige avtaler har i de siste årene gjort det mye lettere for de som ønsker å finne en bedre strømavtale i Hønefoss. Med en markedssituasjon der stadig økende konkurranse tilbyr stadig bedre vilkår for strømforbrukere er det anbefalt for de fleste å sjekke regelmessig om bedre avtaler har blitt tilgjengelige.

I et marked der leverandørene er presset av konkurranse legger Strømdeals.no ekstra press på strømleverandørene. Vi gjør det klart at alle våre kunder mottar tilbud også fra deres konkurrenter. Slik sørger vi for at de strekker seg litt ekstra, og gir deg som strømkunde en bedre deal enn du ellers hadde hatt tilgang til.

Ingen forpliktelser – gratis for strømkunder

Det koster ingen ting for strømkunder å bruke tjenestene til Strømdeals.no. Tjenesten er også helt uforpliktende, som betyr at du står fritt til å takke ja eller nei til tilbud du får gjennom tjenesten.

Om norske Strømregioner

Strømregioner i Norge

Strømregioner i Norge. Kilde: Statnett

Norge er inndelt inn i fem strømregioner. Disse er Øst (N01), Sør (N02), Vest (N05), Midt (N03) og Nord (N04). De forskjellige strømregionene har litt forskjellige priser. Et par typiske tendenser i markedet er at de har særlig billig strøm nord, der mange er fritatt fra merverdiavgift og elavgift, og at det er billigere nettleie i sør og øst der utgiftene med nettet fordeles på mange brukere.

Nettleie og nettselskap

I hønefoss er det Ringeriks Kraftnett AS som sørger for driften av det lokale nettet. De er ansvarlige for alt som har med drift, utbygging og vedlikehold av kraftnettet i Hønefoss. For dette må du som er tilkoblet til nettet betale nettleie, som er ditt bidrag til å drifte og vedlikeholde nettet der du bor.

Reguleringen av nettselskapene i Norge håndteres av NVE, som har gitt norske nettselskap klare rammer for blant annet hvor mye de kan tjene på nettleie fra deg som strømkunde. Nettsidene til NVE er en god ressurs for mer informasjon om nettleie, avgifter og hvordan NVE regulerer norske nettselskaper.

Om spotpris og billig strøm

Spotpris er nesten garantert å gi billigst strøm over tid i følget statistikken til Forbrukerrådet, som også anbefaler spotprisavtaler på det varmeste. Dette er avtaler som følger markedsprisene på strømbørsen NordPool. Denne typen avtaler har hovedsaklig en stor ulempe, som er at man som spotpris-kunde blir utsatt for veldig store prissvingninger.

Mer forutsigbarhet med fastpris

Dersom du ønsker forutsigbarhet rundt strømregningen er en fastprisavtale for mange en god løsning. Fastpris betyr ikke en like stor strømregning hver måned. Det betyr derimot at prisen per kilowattime forblir lik gjennom hele avtalen. Fastprisavtaler innebærer høyere risiko for strømleverandører og er derfor en del dyrere.

Fastprisavtaler kommer også vanligvis med bindingstid. Til tross for bindingstiden og de høyere prisene er det likevel mange strømkunder som setter såpass stor pris på forutsigbarheten, at de foretrekker å signere en fastprisavtale med strømleverandøren sin.

Variabelprisavtaler som gir både forutsigbarhet og fleksibilitet

De som trenger mer stabilitet enn det man får gjennom en spotprisavtale der prisen forandrer seg hver dag eller oftere, men som samtidig ønsker å kunne nyte litt godt av svingningene i markedet, velger ofte variabelprisavtaler.

Med denne typen avtaler vil du vanligvis bli informert 2 uker i forveien om endringer i strømprisen din. Samtidig følger strømprisen din de grove trendene i markedet. Du har dermed mer forutsigbarhet enn ved en spotprisavtale, samtidig som du følger markedet og får noe lavere pris enn ved en fastprisavtale.

Reduser strømregningen din

De ovenfor nevnte avtaletypene representerer hovedkategoriene man vanligvis deler strømavtaler inn i. Du vil finne mange ulike typer avtaler innen hver av disse kategoriene. Strømdeals.no er en av tjenestene du kan bruke til å hjelpe deg med å lettere finne de beste avtalene du har tilgang til i Hønefoss.

Å fylle ut skjemaet tar kun få minutter, og det koster ingenting å bruke tjenesten, som forøvrig også er helt uforpliktende. Når du sender inn skjemaet tar vi over, og kontakter deg innen få dager med attraktive tilbud i Hønefoss, som i mange tilfeller kan spare deg mange tusen kroner per år.

Fordelene med Strømdeals.no

Fordeler med å bruke strømdeals.no inkluderer blant annet:

  • Spar deg selv bryet med å gå gjennom og samle informasjon om alle avtalene i markedet – vi har allerede gjort dette.
  • Sett deg selv i en god forhandlingsposisjon ved å la strømleverandørene konkurrere om å gi deg billigst strøm
  • Du bestemmer selv om du vil fortsette med et av tilbudene. Tjenesten til strømdeals.no er 100% uforpliktende.
  • Gjør administrasjonen enklere ved å få både strøm og nettleie på samme faktura