Fortum

Om Fortum Strøm

Det finske storkonsernet Fortum er et av nordens ledende energiselskaper med hele 2,5 millioner strømkunder. I Norge tilbyr Fortum løsninger innen strøm, oppvarming, kjøling og ressurseffektivitet. Bedriften har også et nettverk av elbilladere. I produktene sine gjør fortum det lettere for kundene sine å ta miljøvennlige valg, og leve på en mer bærekraftig måte.

Praktisk kundestøtte og full kontroll

Fortum har kundestøtte som du kan nå via live chat på nettsiden, Android appen eller iPhone appen fra Fortum. Du kan også kontakte fortum via telefon på 21496910 eller via e-post på kundeservice@fortum.com. Kundestøtten er tilgjengelig på hverdager fra 08:00 til 16:00.

Som kunde i Fortum har man også full kontroll over strømforbruket sitt. Du kan når som helst logge inn på siden din på Fortum, eller logge inn med en av appene for å få full oversikt over forbruket ditt og gjøre nødvendige endringer.

Miljøfokus – en renere verden med Fortum

Målet til Fortum er en verden med renere vann og renere luft for alle. Bedriften har en sterk fokus på fornybar energi, og et skifte til renere energikilder, og det er flere tiår siden fortum begynte  å fokusere på blant annet reduksjon av CO2-utslippene sine, som i dag er blant de laveste innen europeisk kraftproduksjon.

Fortum ser det som sin rolle å øke tempoet for innføring av fornybar energi, forbedre energieffektiviteten og utvikle nye, smarte energiløsninger. Som en del av sine forpliktelser til å bidra til til et renere miljø tilbyr Fortum også tilleggsløsningen “Grønt valg” for de som ønsker å gjøre litt mer for klimaet og miljøet.

Det går ikke an å bestemme akkurat hvor man kjøper strømmen man bruker fra. Det som går an er å garantere at en mengde med fornybar energi som tilsvarer det man bruker blir produsert og går inn i kraftnettet. Med grønt valg sikrer Fortum at en tilsvarende mengde strøm som du forbruker produseres fra fornybare energikilder. Resultatet blir økt produksjon av fornybar energi.

Produkter og tjenester fra Fortum i privatmarkedet

Fortum tilbyr en rekke produkter for private strømforbrukere med de vanlige valgene når det gjelder pris og forutsigbarhet. Disse inkluderer Fortum Marked, som er en spotprisavtale, Fortum Stabil, som er en variabelpris-avtale, og Fortum Trygg, som er en fastprisavtale.

Fortum Marked

Fortum marked er spotpris-alternativet fra Fortum. Dersom man er ute etter det billigste alternativet er det vanskelig å slå Fortum Marked. Dette er en spotprisavtale som følger prisen i strømmarkedet, med et lite påslag fra Fortum sin side. Det er denne typen avtaler som ifølge Forbrukertilsynet anbefales som den aller billigste typen kontrakt for å handle strøm over litt tid.

Fortum Stabil

For de som er ute etter noe litt mer forutsigbart enn det turbulente spotmarkedet er Fortum Stabil variabelpris-alternativet som følger markedet, men gir deg reduserte svingninger. Dette er en avtale som passer for små leiligheter eller hytter.

Fortum Trygg

Fortum Trygg har mye til felles med Fortum stabil, men i tillegg er det her også lagt til en garanti for at man får en årspris som er minst like god som gjennomsnittet hos ti utvalgte strømleverandører.

Grønt valg – For deg som er opptatt av miljøet

Grønt valg er et tilvalg du kan gjøre til strømavtalen din dersom du er særlig miljøbevisst. Med Grønt Valg forsikrer Fortum at en tilsvarende mengde strøm som den du forbruker blir produsert fra fornybare energikilder. Dette bidrar til økt etterspørsel og produksjon av fornybar energi.

I tillegg forplikter Fortum seg til å gi et årlig bidrag på 100 kr til Regnskogfondet, som gjør at du er med på å bevare 10 000 kvadratmeter med regnskog årlig. Du vil også få tilgang til energirådgivning som kan hjelpe deg til å spare strøm og penger, og som også selvfølgelig er positivt for miljøet. For øyeblikket koster grønt valg 2 kr per dag + 1,52 øre per kWh.

Lik betaling – for stabile utgifter

For noen er det viktig å ha stabile utgifter. Dette kan man oppnå med Fortum sin tjeneste kalt “Lik Betaling”. Med lik betaling vil strømkostnadene dine fordeles på 12 like månedlige betalinger gjennom et år. Dette forebygger blant annet uhyggelige overraskelser om vinteren. Tjenesten har ingen bindingstid, og pengene man ikke bruker opp på strømregningen får man igjen.

Prisfrys

Med Prisfrys fra Fortum kan du fryse strømprisen din for å sikre deg mot perioder med uventet høye strømpriser i to måneder. Fortum gir deg  gir deg mulighet til å fryse strømprisen fire ganger i året. Du vil få tilbud om prisfrys på SMS eller E-post.

Trygg hverdag forsikring

Trygg hverdag er en forsikring som fortum tilbyr i tillegg til strømavtalene sine. Trygg hverdag gir økonomisk sikkerhet slik at du kan møte de økonomiske forpliktelsene til strømforbruket ditt i tilfelle sykemelding, arbeidsledighet eller innlegging på sjukehus for deg eller din partner.

Produkter for bedrifter

I likhet med personlige avtaler har bedrifter også tilgang til en detaljert oversikt over bruk og kostnader via nettportalen eller appene til fortum. For bedrifter har Fortum de følgende valgene.

Aktiv Bedrift

Er en tjeneste der Fortum aktivt forvalter strømprisen. Dette er en løsning som kan gi strømpriser som ligger noe under den vanlige spotprisen over tid. Dette kommer av at strømkjøpet forvaltes av erfarne kraftforvaltere som gjør sitt beste for å slå den gjeldende spotprisen.

Med aktiv forvaltning betaler man et fastbeløp på 50 kr pluss månedlig strømpris. Med innsparingene kommer en viss risiko for at forvalteren feilberegner markedet, men Fortum garanterer at tapet i disse tilfeller ikke overstiger 10 øre/kWh.

Spotpris for bedrifter

Spotpris for bedrifter betyr at bedriften bare betaler markedsprisen pluss et lavt påslag fra Fortum. Dette betyr at man vil oppleve prissvingninger, men at man vil få den beste mulige prisen over tid. Denne avtalen passer for alle bedrifter med årlig forbruk på under 150 000 (kWh). Spotpris for bedrifter har ingen fastbeløp hos Fortum.

Individuell Bedrift

Fortum tilbyr skreddersydde individuelle spotprisavtaler for bedrifter som har et strømforbruk på over 150 000 kWh. Med denne typen avtale kan påslaget justeres i forhold til justeres i forhold til bedriftens bruk og behov.

Tilleggsfordeler fra Fortum

I tillegg til et bredt utvalg av tjenester lokker Fortum med attraktive tilleggsfordeler. For eksempel er Fortum såpass sikker på at kundene blir fornøyde med tjenestene deres at de gir en fornøydgaranti. Dersom du ikke er fornøyd med tjenestene til fortum kan du si fra om dette og så vil de gi deg påslag og fastbeløp tilbake for opptil 3 måneder tilbake i tid.

I garantien sin garanterer Fortum at du blir fornøyd og at de ikke endrer vilkår uten varsel. De tilbyr også fleksibel betaling, med mulighet for å enkelt dele opp eller utsette regninger.

De som har strømavtale hos Fortum har også tilgang til 15 % rabatt når de lader elbilen på Fortum sine Charge & Drive ladestasjoner i Norge. Du ordner dette via Ladeappen for Fortum Charge & Drive.

Kontaktinformasjon
 • Selskap

  Fortum Markets AS ( 981 219 082)
 • Adresse

  Postboks 184, 0212 Oslo
 • Telefon

 • E-post

  kundeservice@fortum.com
 • Nettside

  http://www.fortum.no/

Finn beste og billigste strømavtale til ditt bruk!

Gratis og uforpliktende tjeneste

 • Privat
 • Bedrift
 • Borettslag

  Fyll inn dine opplysninger og klikk på knappen.
  Vi sammenligner de beste og billigste strømavtalene og finner den beste til deg!  • Strømdeals gir deg markedets beste avtale på strøm.


   • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD    Vår rådgiver sammenligner de biligste og beste strømavtalene og presenterer topp 3 for deg over en telefonsamtale.

    Dette valget gjelder kun om du ønsker tilbud på strøm for hele borettslaget med 15 enheter eller mer. Om du kun ønsker tilbud til din enhet, velger du "Privat".    • FÅ UFORPLIKTENDE TILBUD     Vår rådgiver sammenligner de biligste og beste strømavtalene og presenterer topp 3 for deg over en telefonsamtale.

    TILBAKE
    Gå videre

    Alle data behandles konfidensielt og krypteres over en sikker tilkobling.

      Få tilbud på bedre strømavtale