Så lett kan Innbyggere i Asker redusere strømregningen

Av de mer enn 400 strømavtalene i markedet er flesteparten tilgjengelige i Asker. Med så mye å velge mellom blir det fort vanskelig å finne den avtalen som passer best. Her kan det være stor hjelp i anbudstjenester sik som Strømdeals.no som sparer deg timesvis i prosessen for å finne billig strøm.

Skarp konkurranse om å selge deg billig strøm

Har du ikke lyst til å bruke timer av livet ditt på å sortere gjennom hundrevis av mer eller mindre relevante strømavtaler kan du nå bruke en anbudstjeneste som gjør mye jobben for deg. Da setter du også strømleverandørene opp mot hverandre slik at sikrer deg bedre avtalevilkår.

Det praktiske rundt skifte av strømleverandør, inkludert kanselleringen av det gamle abonnementet ditt, håndteres av den nye strømleverandøren. Alt du trenger å gjøre er å velge mellom de helt uforpliktende tilbudene du mottar via anbudstjenesten. Uansett om du velger å takke ja til et tilbud eller ikke vil tjenesten til Strømdeals.no være helt gratis for deg.

Om norske Strømregioner

Strømregioner i Norge

Strømregioner i Norge. Kilde: Statnett

Norge er inndelt inn i fem strømregioner. Disse er Øst (N01), Sør (N02), Vest (N05), Midt (N03) og Nord (N04). De forskjellige strømregionene har litt forskjellige priser. Et par typiske tendenser i markedet er at de har særlig billig strøm nord, der mange er fritatt fra merverdiavgift og elavgift, og at det er billigere nettleie i sør og øst der utgiftene med nettet fordeles på mange brukere.

Nettleie og nettselskap i Asker

Har du strømlinje inn til huset må du betale nettleie. Ettersom drifting av strømnett ikke er konkurranseutsatt er det heller ikke mulig å velge nettselskap selv. I Asker er alle tilkoblet Elvia, og du må derfor betale nettleie til dette nettselskapet. Det nettleien din betaler for er blant annet drift, vedlikehold og utbygging av kraftnettet.

Elvia bestemmer hvor mye du betaler i nettleie, men denne prisen begrenses av strenge rammer fra NVE for hvor mye nettselskap har lov til å tjene på nettleie. Man kan finne mer informasjon om nettleie, statlige avgifter, og regulering av norske nettselskaper på nettsidene til NVE.

Billig strøm med spotpris

Undersøkelser gjort av Forbrukerrådet konkluderer med at det er spotprisavtaler som gir billigst strøm på lang sikt. Med spotprisvtaler er det nemlig strømforbrukeren selv som tar på seg risikoen for de store svingningene i strømprisen. Dermed blir spotprisavtaler mindre risikable for strømleverandørene, som kan gi lavere pris. Ulempen med spotpris er de store prissvingningene.

Mer stabilit med fastpris

Budsjett og planlegging av utgifter blir vanskeligere når strømprisen stadig forandrer seg. Fastprisavtaler løser dette problemet ved å gi deg en fast pris per kilowattime så lenge avtaleperioden varer.

Du kan også bruke en fastprisavtale som en sikring mot prisstigninger i strømmarkedet dersom du antar at strømprisene kommer til å stige drastisk. Når du kjøper strøm gjennom en fastprisavtale kan strømleverandøren i noen tilfeller, dersom uventede prisstigninger forekommer, ende opp med å måtte selge deg strøm til under markedspris.

Siden fastprisavtaler innebærer risiko for strømleverandører koster disse også mer. Fastprisavtaler har også bindingstid. Dette betyr at du ikke lett kan avslutte avtalen dersom strømprisene går drastisk ned, men til tross for dette gjør forutsigbarheten at mange likevel foretrekker fastprisavtaler.

Variabelpris kan gi en fin balanse

For enkelte passer hverken fastpris eller spotpris. Da kan en variabelpris-avtale gi en fin balanse mellom pris, forutsigbarhet og fleksibilitet. Prismessig ligger variabelprisavtaler mellom fastpris og spotpris. De har ingen bindingstid, og er derfor veldig fleksible. Samtidig får man 2 ukers forvarsel før prisen endres, som gjør variabelpris mer forutsigbart enn spotpris.

Neste steg for billigere strøm

Dersom du klør i fingrene etter å få billigere strøm så fort som mulig kan anbudstjenesten Strømdeals.no gjøre det mye raskere og enklere å finne gode tilbud på avtaler som vil gi deg en hyggeligere strømregning. Det er slett ikke uvanlig at Strømdeals.no kan spare deg flere tusenlapper på strøm i året.

Start med å fylle ut det enkle skjemaet vårt nå med informasjonen vi trenger for å matche deg med relevante tilbud i Asker. Vi tar kontakt innen få dager med matchende tilbud.

Fordelene med Strømdeals.no

Fordeler med å bruke strømdeals.no inkluderer blant annet:

  • Spar deg selv bryet med å gå gjennom og samle informasjon om alle avtalene i markedet – vi har allerede gjort dette.
  • Sett deg selv i en god forhandlingsposisjon ved å la strømleverandørene konkurrere om å gi deg billigst strøm
  • Du bestemmer selv om du vil fortsette med et av tilbudene. Tjenesten til strømdeals.no er 100% uforpliktende.
  • Gjør administrasjonen enklere ved å få både strøm og nettleie på samme faktura