Alternativer for billigere strøm i Alta

I norge har vi nå hundrevis av forskjellige strømavtaler å velge mellom. Dette er fantastisk for strømkundene som nyter godt av at konkurranse presser prisene ned, samtidig som avtalevilkårene stadig blir bedre. Samtidig betyr mange valgmuligheter at man må vurdere mange alternativer før man kan gjøre et valg, og dette kan ta mye tid.

For å spare både tid og penger har mange i det siste begynt å ty til anbudstjenester som i de fleste tilfeller kan hjelpe dem til å oppnå de samme eller bedre resultater med mye mindre tidsbruk.

Bytte til billig strøm i Alta

Det er ingen grunn til å sitte med en dyr strømavtale i Alta når det er så enkelt å bytte til en billigere avtale som ofte kan spare deg tusenvis av kroner i året. Aanbudstjenesten Strømdeals.no gjør unna mye av arbeidet med bytte av strømleverandør for deg.

I tillegg setter Strømdeals.no de forskjellige strømleverandørene i Alta opp mot hverandre, slik at de får ekstra press på seg, og tilbyr det beste de har tilgjengelig. I noen tilfeller hender det at dette er bedre enn de publiserte tilbudene til strømleverandøren.

Prosessen til Strømdeals.no gjør at det er lekende lett å finne passende strømleverandører som kan gi deg billig strøm i Alta. I hovedsak er det du trenger å gjøre å velge de tilbudene som er best. Resten går for det meste av seg selv. Og den nye strømleverandøren din tar seg av kansellering av din gamle avtale og annet praktisk som må gjøres rundt byttet.

Du får denne tjenesten fra Strømdeals.no helt uten forpliktelser og helt gratis for strømkunder uansett om man benytter seg av tilbudene man får eller ikke.

Om norske Strømregioner

Strømregioner i Norge

Strømregioner i Norge. Kilde: Statnett

Norge er inndelt inn i fem strømregioner. Disse er Øst (N01), Sør (N02), Vest (N05), Midt (N03) og Nord (N04). De forskjellige strømregionene har litt forskjellige priser. Et par typiske tendenser i markedet er at de har særlig billig strøm nord, der mange er fritatt fra merverdiavgift og elavgift, og at det er billigere nettleie i sør og øst der utgiftene med nettet fordeles på mange brukere.

Strømnettet i Alta

Strømnettet i Alta drives av Alta Kraftlag som har konsesjonen for drift, vedlikehold og utbygging av kraftnettet i Alta. Du betaler derfor nettleien din til Alta Kraftlag, som på sin side må videresende en stor del av nettleien til staten i form av avgifter, og til statkraft for tilkobling og bruk av det nasjonale høyspentnettet.

Alta Kraftlag bestemmer hvor mye nettleien din blir, men de har klare rammer de må holde seg innenfor, og har ikke frihet til å sette prisen så høyt som de vil. Det er NVE som bestemmer hvor mye nettselskapene har lov til å tjene på nettleie. Dette kan du finne mer informasjon om på nettsidene til NVE.

Spotpris anbefales av Forbrukerrådet

For de fleste strømforbrukere er det ifølge Forbrukerrådet spotprisavtaler som gir aller billigst strøm på lang sikt. Med en spotprisavtale er det du som strømkunde som tar på deg all risikoen for svingninger i strømprisen. Strømleverandøren din tar på seg veldig lite risiko, og kan derfor  selge deg billigere strøm.

Ulempen med spotpris er hovedsaklig de ofte store svingningene i strømprisen som du som strømkunde må tåle selv.

Fastpris gir forutsigbar strømpris

For de som har liten toleranse for svingninger i strømprisen er det mulig å kjøpe strøm gjennom en fastprisavtale der strømleverandøren tar risikoen for prissvingningene i markedet, og garanterer en fastpris per kilowattime for avtaleperioden.

Dersom du er redd for at strømprisen kommer til å skyte i været kan du også bruke en fastprisavtale til å sikre mot store uventede prisstigninger. Når den uventede prisstigningen skjer, vil strømleverandøren fortsette å selge deg strøm til samme pris.

Fastprisavtaler er risikable for strømleverandører. De vil derfor gi deg en fastpris per kilowattime som ligger vel over markedsprisen på NordPool. Fastprisavtaler kommer også med bindingstid, som betyr at du ikke kan avslutte fastprisavtalen, selv ikke dersom strømprisen går drastisk ned. Til tross for høyere pris og bindingstid er fastprisavtaler populære.

Variabelpris: Når hverken fastpris eller spotpris er rett

For mange er spotpris for usikkert, mens fastpris blir for dyrt og for lite fleksibelt. Da kan variabelpris, som er en mellomting mellom disse to, gi en riktig balanse mellom pris, forutsigbarhet og fleksibilitet.

Variabelpris-avtaler er dyrere enn spotpris og billigere enn fastpris. De kommer uten bindingstid, og kan derfor sies å være mer fleksible enn fastpris. Samtidig har du mye bedre forutsigbarhet med denne avtaleformen som gir deg 2 ukers forvarsel før prisen endres.

Finn ut hvilken avtale som passer best for deg i Alta

Hva om du kunne spare noen tusenlapper i året på strømregningen nærmest uten å løfte en finger? Det er ikke uvanlig at brukere av strømdeals.no ender opp med å spare flere tusen i året på bytte av strømleverandør.

Kom i gang NÅ ved å fylle ut et enkelt skjema med informasjonen vi trenger for å matche deg med relevante avtaler fra strømleverandører som er tilgjengelige  i Alta.

Fordelene med Strømdeals.no

Fordeler med å bruke strømdeals.no inkluderer blant annet:

  • Spar deg selv bryet med å gå gjennom og samle informasjon om alle avtalene i markedet – vi har allerede gjort dette.
  • Sett deg selv i en god forhandlingsposisjon ved å la strømleverandørene konkurrere om å gi deg billigst strøm
  • Du bestemmer selv om du vil fortsette med et av tilbudene. Tjenesten til strømdeals.no er 100% uforpliktende.
  • Gjør administrasjonen enklere ved å få både strøm og nettleie på samme faktura