Den billigste strømmen i Ålesund finner du her

De fleste er nå klar over at prisene på strøm har gått ned en hel del i Norge i de siste årene, men langt færre har så langt vært heldige nok til å virkelig nyte godt av dette. I Ålesund sitter mange strømforbrukere i dag nemlig fortsatt i strømavtaler som ikke lar dem dra full fordel av disse endringene, slik at innsparingene i stor grad går rett i strømleverandørens lomme.

I denne situasjonen ser stadig flere strømforbrukere seg om etter mer rettferdige alternativer der de også kan nyte godt av utviklingen i markedet. Flere og flere av strømforbrukerne i Ålesund finner i dag ut at dette kan gjøres både enkelt og uten mye arbeid ved hjelp av tjenestene til Strømdeals.no.

Ikke stress med billig strøm

Mange tror at det å skifte strømleverandør for å få billigere strøm er stress, men faktum er at det er den nye strømleverandøren din som tar seg av det aller meste når det gjelder byttet. Det er derfor egentlig forbausende lite du trenger å ta deg av selv når du skal bytte strømleverandør.

For mange i Ålesund er det faktisk det å velge strømleverandør og avtale som i disse dager ofte sees som den vanskeligste og mest tidkrevende delen av prosessen med å skifte strømleverandør. Markedet er nemlig fullt av tilbud, og det kan være vanskelig å finne det tilbudet som er rett for akkurat deg.

Tøffere konkurranse enn aldri før om strømkundene i Ålesund

Det er nå flere strømleverandører enn aldri før i kamp om strømkundene i Ålesund. Hvert år kommer nye og interessante avtaler inn på markedet, som ofte gir deg mer forutsigbar eller billigere strøm som strømkunde. Denne muligheten til å kunne nyte billig strøm er noe som mange forbrukere i Ålesund enda ikke har benyttet seg av.

Med en markedssituasjon som for tiden har tippet sterkt i kjøpers favør tilbys det stadig bedre vilkår for strømforbrukere. Ting forandrer seg fort, og det er derfor anbefalt å sjekke regelmessig om bedre avtaler har blitt tilgjengelige.

Et av de stedene der det kan være praktisk å sjekke er Strømdeals.no. Dette er en tjeneste strømforbrukere kan bruke til å finne de beste avtalene for strøm i Ålesund, uten at det koster et rødt øre, og uten forpliktelser. Strømdeals.no bruker konkurransen i markedet til å legge press på strømleverandørene, og sørger dermed for at de strekker seg litt ekstra, og gir deg en bedre deal.

Norske Strømregioner

Strømregioner i Norge

Strømregioner i Norge. Kilde: Statnett

Norge er inndelt inn i fem strømregioner. Disse er Øst (N01), Sør (N02), Vest (N05), Midt (N03) og Nord (N04). De forskjellige strømregionene har litt forskjellige priser. Et par typiske tendenser i markedet er at de har særlig billig strøm nord, der mange er fritatt fra merverdiavgift og elavgift, og at det er billigere nettleie i sør og øst der utgiftene med nettet fordeles på mange brukere.

Mørenett A/S og nettleie i Ålesund

Nettselskapet som driver det lokale kraftnettet i Ålesund er Mørenett A/S. Dette er selskapet som er ansvarlig drift, utbygging og vedlikehold av kraftnettet i Ålesund og omegn. Denne jobben koster. Du som er koblet til Mørenett sitt elektrisitetsnett må betale nettleie. Det er nettleien som er ditt bidrag til å drifte og vedlikeholde strømnettet der du bor.

Hvordan nettselskapene i Norge reguleres bestemmes av NVE, som overvåker og gir norske nettselskap klare rammer for blant annet hvor mye de har lov til å tjene på nettleie fra strømkunder. Nettsidene til NVE gir mer informasjon om nettleie, avgifter og hvordan NVE regulerer norske nettselskaper.

Spotpris gir billig strøm over tid

Du er nesten garantert å få billigst strøm over tid dersom du velger spotpris. Dette er i følge anbefalingene til Forbrukerrådet. Spotprisavtalene følger markedsprisene på strømbørsen NordPool. Hovedsaklig er ulempen med denne typen avtale at man som spotpris-kunde blir utsatt for veldig store prissvingninger.

Trygghet og forutsigbare utgifter med fastpris

For noen kan forutsigbarheten rundt prisen på strømmen være like viktig som prisen, og da kan en fastprisavtale være en god ide. Med fastpris har man ikke like stor strømregning hver måned, men prisen per kilowattime forblir den samme gjennom hele avtaleperioden. Fastprisavtaler er mer risikable for strømleverandører, og de er derfor en del dyrere for strømkunden.

Det er også vanlig at fastprisavtaler innebærer bindingstid for kunden slik at både kunden og strømleverandøren binder seg i avtaleperioden. Til tross for bindingstid og høyere priser er mange strømkunder fortsatt så interesserte i å få forutsigbarhet i økonomien sin at de foretrekker fastprisavtaler.

Variabelprisavtaler – en balanse mellom forutsigbarhet og fleksibilitet

For mange er en fastprisavtale ikke nødvendig, men det kan fortsatt være fint å ikke trenge å bekymre seg på strømprisen hver dag. Med en variabelprisavtale har man to uker på seg før varslede forandringer i strømprisen implementeres. Slik er du med på de store svingningene i markedet, men slipper å tenke på de små forandringene hver dag eller hver time.

En annen fordel med variabel pris er at du får denne forutsigbarheten uten at du trenger å låse deg inn med bindingstid. Du har dermed mer frihet til å bytte strømavtale dersom du ikke er fornøyd. Prisene på variabelprisavtaler ligger også noe under fastprisavtalene.

Hvor lav kan strømregningen din bli?

De tre avtaletypene ovenfor har visse hovedkarakteristikker, men du finner fortsatt en mengde med undertyper for hver av disse, så det kan fort bli litt vanskelig å finne frem i alle tilbudene. Strømdeals.no er en av tjenestene du kan bruke til å hjelpe deg med å lettere finne de beste avtalene du har tilgang til i Ålesund.

Ta noen minutter til å fylle ut og sende inn skjemaet. Det koster deg ingenting, og er helt uforpliktende.Vi tar deretter over, og kontakter deg innen få dager med relevante tilbud for deg i Ålesund. I mange tilfeller kan en ny avtale spare deg mange tusen kroner per år, så hvorfor ikke finne ut i dag hvor lav strømregningen din egentlig kan bli?

Fordelene med Strømdeals.no

Fordeler med å bruke strømdeals.no inkluderer blant annet:

  • Spar deg selv bryet med å gå gjennom og samle informasjon om alle avtalene i markedet – vi har allerede gjort dette.
  • Sett deg selv i en god forhandlingsposisjon ved å la strømleverandørene konkurrere om å gi deg billigst strøm
  • Du bestemmer selv om du vil fortsette med et av tilbudene. Tjenesten til strømdeals.no er 100% uforpliktende.
  • Gjør administrasjonen enklere ved å få både strøm og nettleie på samme faktura